Noncoelomate Invertebrates MCQ test question bank with answer

1). The traditional animal family tree places more significance on body plan (the presence of a coelom) while the rRNA tree places more significance on a). embryological development patterns. b). whether or not the animal molts. c). symmetry. d). all of these. Answer: b 2). A key evolutionary development seen …

»

1). The traditional animal family tree places more significance on body plan (the presence of a coelom) while the rRNA tree places more significance on
a). embryological development patterns.
b). whether or not the animal molts.
c). symmetry.
d). all of these.
Answer: b

2). A key evolutionary development seen for the first time in the sponges is
a). a complete digestive system.
b). tissues.
c). body symmetry.
d). multicellularity.
Answer: d

3). All of the following are found in sponges except
a). spicules.
b). choanocytes.
c). a digestive tract.
d). sexual and/or asexual reproduction. [wp_campaign_1]
Answer: c

4). The first animal group to show extracellular digestion was the
a). sponges
b). cnidarians.
c). flatworms.
d). roundworms.
Answer: b

5). Cnidarians project a nematocyst to capture their prey by
a). building up a high internal osmotic pressure.
b). ejecting it with a jet of water.
c). using a springlike apparatus.
d). muscle contractions that “throw” the nematocyst.
Answer: a

6). Which of the following is an example of an organism with the medusa body form?
a). a hydra
b). a coral
c). an anemone
d). a jellyfish
Answer: d

7). Key evolutionary advances of the flatworms are bilateral symmetry and
a). a coelom.
b). internal organs.
c). a one-way digestive tract.
d). a body cavity.
Answer: b

8). For excretion, flatworms use
a). miracidium.
b). osmosis.
c). flame cells.
d). proglottids.
Answer: c

9). The type of body cavity seen in the roundworms is called a(n)
a). coelom.
b). acoelom.
c). pseudocoelom.
d). gastrovascular cavity. [wp_campaign_2]
Answer: c

10). The type of pseudocoelomates found in soil, freshwater and marine environments, and as parasites are
a). nematodes.
b). Trichinella.
c). rotifers.
d). Cycliophora.
Answer: a

Leave a Comment

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin